Personal

Maria Losvik, Veterinär

maria

 Jag fick min examen från veterinärmedicinska högskolan i Helsingfors 1993 och tog min besiktningsveterinär- och hygienikerexamen år 2000. Efter åtta år som stadsveterinär bestämde jag mig för att fortsätta med en privat veterinärmottagning. Jag ville fördjupa mig i det jag gillar allra mest, sällskapsdjur och hästar!

Till min familj hör min man Lars-Morten och våra två vuxna döttrar Hilde och Eirin. Vi har  hästar,  och två katter. På fritiden pysslar jag helst i stallet eller deltar i döttrarnas hobbyer musik och ridsport.

Maria Lassus-Jensen, Veterinär

maria lassus

Jag heter Maria och jobbar som veterinär vid Losvika sedan sommaren 2013. Jag bor i Nykarleby tillsammans med min man Jonathan och våra två hundar Balder och Freya. Balder är en rottweiler och Freya är en dalmatin-labradorblandning.På fritiden är jag ute i naturen med hundarna, läser böcker eller motionerar. För tillfället är jag moderskapsledig.

Sanni Toppari, Veterinär

Image 3

Sanni Toppar är vår pigga veterinär som har flyttat till oss från Helsingfors. Under sin studietid arbetade hon hos oss som djurskötare, och nu då hon fått sina praktikrättigheter som veterinär. Till Sannis stora fritidsintresse hör Crossfit. Hon är garanterat klinikens starkaste person!

Miia Nyrhilä, Veterinär

Miia

Miia har gedigen erfarenhet av smådjurspraktik och har fördjupat sig i ögonsjukdomar. Miia arbetar deltid på Losvika klinikerna sedan hösten 2017. Mottagning hos oss ca varannan månad. Kontakta vår reception för mera info, eller om du behöver akut ögonexpertis före det.
 

Sofia Nordström, Ledande klinikdjurskötare

sofia

Jag heter Sofia. Jag är utbildad smådjursskötare från Amiedu, och jobbar på Losvika som ledande klinikdjursskötare. Jag bor i Nykarleby tillsammans med min sambo och vår dotter. Min fritid spenderar jag allra helst ute i naturen eller vid havet.

Renita Karlsson, Klinikdjurskötare

Renita

Hej! Renita heter jag och är född och uppvuxen i Nagu som ligger i södraste Finland. Idag bor jag i Jakobstad och jobbar som djursjukvårdare på Losvikas kliniker. På min fritid brukar jag busa med mitt energiknippe till hund och umgås med mina fina vänner, dricka för många koppar kaffe och ibland lyckas jag tvinga mej själv till gymmet. Vi ses!

Daniel Fagerholm, klinikdjurskötare

daniel

Jag heter Daniel. Efter att ha jobbat i 10 år på ambulans i Vasa kände jag att det var dags för omväxling och fick då möjlighet att börja jobba på Losvika djurklinik som djurskötare.

Under åtta år tillbringade jag mycket av min tid med Amstafftiken Ronja. Jag är på jakt efter en ny valp...


Ellen Rautamo-Snellman, klinikdjurskötare, studerande

ellen

Hösten 2018 började Ellen jobba som receptionsbiträde vid Losvikaklinikerna. Sin läroavtalsutbildning för klinikdjurskötarexamen inledde Ellen i januari 2019. Ellen är en pigg tjej från Östensö. Hästsport ligger nära hjärtat. Ellen är utbildad närvårdare och uppvuxen i en familj med stor hästvana. Hemma hos Ellen bor hennes man och två hundar.


Eirin Losvik, receptionist

eirin

Jag heter Eirin,  och hjälper vid sidan av mina studier till vid Losvika som inhoppare i receptionen.

Min största hobby är fälttävlan. Tillsammans med mina tävlingshästar ser man mig ofta på både de nationella och internationella fälttävlansbanorna.

Jag avlade studentexamen våren 2017. Jag inledde mina studier i kriminologi vid Lunds universitet hösten 2018.

Jag kommer ursprungligen från Mo i Rana i Norge, men har bott i Finland i över 20 år. På Losvika Ab är jag vd och allt i allo. Jag har studerat nationalekonomi och vuxenpedagogik och arbetar även som företagskonsult i Norge, Sverige och Finland. Mer info hittar du på larslosvik.com.